LAJMI FUNDIT nga Zvicra – Shifra marramendese donacion per Kosoven vetem per kete projekt i cili eshte

Lajme

LAJMI FUNDIT nga Zvicra – Shifra marramendese donacion per Kosoven vetem per kete projekt i cili eshte…

-Zvicra mbështet Kosovën në projektin për burimet ujore me mbi 18 millions d’euros. Ministri i Financave, Punёs dhe Transfereve, Hekuran Murati, pas negocimit të suksesshëm me Qeverinë e Zvicrës, përfaqësuar nga Departamenti i fédéral Punëve të Jasht me përmes Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SOT ka nënshkruar marrëveshjen me ambasadorin Thomas Kolly për projektin « Menaxhimi i integruar i burimeve ujore në Kosovë – Faza 1”.

Ministri Murati theksoi vlerën që ka kjo marrëveshje për Republikën e Kosovës duc marrë parasysh që programme ky do të ndikojë në krijimin e kushteve të duhura për menaxhimin e resurseve ujore të Kosovës.

Sipas një komunikate të Ministrisë së Financave, ky program pritet të finan,cohet nga Qeveria Zvicerane me rreth 20 milionë franga zvicerane mbi 18 milionë euro dhe do të zhvillohet në tri faza, ku faza e parë, nga viti 2021 deri 2025, reth është millions.

« Ndërsa, Qeveria e Kosovës pritet të ketë bashkë,financim rreth 6 millionsë franga zvicerane (mbi 5 millionsë euro) për tërë projektin, ndërsa për fazën 1 do të ketë kontribut 1,7 millionë (mbi 1,5 millionë euro).

Qeveria e Republikës së Kosovës i ka dhënë rëndësi të madhe sektorit të ujërave, gjë që ka rezultuar në krijimin e partneriteteve zhvillimore. Marrë,veshja e nënshkruar sot është indikator që Qeveria po punon në ndërtimin e kapaciteteve për për,mirësimin e ambientit dhe menaxhimin e resurseve ujore në linjë me prioritetet për zhvillim të qëndrueshëm të vendit”, thuhet në komunikatë

Leave a Reply

Your email address will not be published.